OTVORENÉ DONÁŠKA 0907 225 155
Prešov
0

Alergény

1.
Obilniny obsahujúce glutén (lepok), konkrétne: pšenica (napr. pšenica špaldová a pšenica khorasan), raž, jačmeň, ovos alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich, okrem:

a) glukózových sirupov na báze pšenice vrátane dextrózy(1);
b) maltodextrínov na báze pšenice(1) ;
c) glukózových sirupov na báze raže;
d) obilnín použitých pri výrobe alkoholických destilátov etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu

2.
Kôrovce a výrobky kôrovcov.
3.
Vajcia a výrobky z vajec.
4.
Ryby a výrobky z nich, okrem:
a) rybacej želetíny používanej ako nosič vitamínov alebo karoténových prípravkov;
b) rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných ako prostriedky na čírenie piva a vína.
5.
Arašidy a výrobky z arašidov.
6.
Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov, okrem:
a) úplne rafinovaného sójového oleja a tuku(1); 
b) zmesi prírodných tokoferolov (E306), prírodného D–alfa tokoferolu, prírodného D–alfa–tokoferolacetátu, prírodného D–alfa–tokoferolsukcinátu sójového pôvodu; 
c) rastlinných olejov vyrobených z fytosterolov a esterov fytosterolov zo sójových bôbov; 
d) rastlinného stanosterolu vyrobeného z rastlinných olejových sterolov zo sójových bôbov.
7.
Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy), okrem:
a) srvátky použitej na výrobu alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu; 
b) laktitolu.
8.
Orechy

Orechy, konkrétne mandle (Amygdalus communis L.), lieskové oriešky (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu oriešky (Anacardium occidentale), pekanové orechy [Carya illinoinensis (Wangenh.) Koch] , brazílske orechy (Bertholletia excelsa), pistáciové oriešky (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy  (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, okrem orechov používaných na výrobu alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu.

9.
Zeler a výrobky zo zeleru.
10.
Horčica a výrobky z horčice.
11.
Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien.
12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciach vyšších ako 10 mg/kg nebo 10 mg/l z hľadiska celkového obsahu SO2, ktoré sa majú počítať pri výrobkoch určených na priamu konzumáciu alebo po obnovení podľa pokynov výrobcov.
13.
Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu.
14.
Mäkkýše a výrobky z mäkkýšov.
(1) A výrobkov z nich, pokiaľ proces, ktorým prechádzajú, nezvyšuje úroveň alergénnosti podľa hodnotenia úradu pre príslušný výrobok, z ktorého pochádzajú.

Registrácia

Muž    Žena
   Súhlasím s Obchodnými podmienkami.